Header Ads

Norveç Vizesi Hakkında Sorulan Sorular

Norveç vizesi almak için uygulanması gereken çeşitli adımlar bulunmaktadır. Norveç'e gitmek için vize almak isteyenlerin internette en çok aradığı vize sorularından bazılarını bu yazıda derledik. Bu kısımdaki kısa sorular için aradığınız yanıtları alt tarafta bulabilirsiniz.

Norveç vizesi almak istiyorum, ilk adım ne olmalıdır?

AB üyesi olmayan Norveç, Schengen ülkeleri ile anlaşma halindedir. Yani Schengen vizesi ile Norveç'e girmek mümkündür. İlk adım her zamanki gibi pasaportunuzu ve sizden istenen evrakları hazırlayarak başvuruda bulunmanızdır.

Aile ziyaretine gideceğim maximum kaç gün kalabiliyorum?

Turistik ya da ziyaretçi vizesinde en fazla  90 gün kalınabiliniyor.

Norveç vizesi almak istediğimizde seyahatimizden kaç gün önce başvurmamız gerekiyor?

Gidiş amacınıza göre değişiklik göstermektedir. Turistik vize için 1 hafta , ziyaretçi vize  için en az 2 hafta. İlk kez vize alacaksanız ekstra evraklar talep edilebilir. Her ihtimale karşı mutlaka seyahat tarihinizden en az 30 gün önce başvurmanızı öneririz.

Hiç yorum yok

Blogger tarafından desteklenmektedir.